Fictiereeks over Lernout & Hauspie op stapel

Het Antwerpse productiehuis Geronimo werkt aan een fictiereeks over Lernout & Hauspie. Dat meldt de krant De Tijd op zijn website. De plannen zitten nog in een erg vroeg stadium, maar er is wel al een verkennend gesprek geweest met de VRT, bevestigt woordvoerder Björn Verdoodt.
BELGA/WAEM

Bijna 12 jaar na de val van Lernout & Hauspie werkt het Antwerpse productiehuis Geronimo aan een fictiereeks over het spraaktechnologiebedrijf.

"De serie focust niet op wat zich heeft afgespeeld in de wandelgangen van het bedrijf, noch op Jo Lernout en Pol Hauspie zelf, maar wel op de impact van de opkomst en de val van het bedrijf op de levens van gewone mensen", zegt filmmaakster Isabelle Tollenaere in De Tijd.

Het project zit nog in zijn beginfase, maar het productiehuis Geronimo stapte wel al naar de VRT met de plannen. "Geronimo heeft contact opgenomen met de zender Eén", zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt. "De plannen moeten eerst concreter worden, en dan zien we wel hoe het verder kan", klinkt het.

Lernout & Hauspie werd in 1987 opgericht door Jo Lernout en Pol Hauspie. Het spraaktechnologiebedrijf werd op 24 oktober 2001 failliet verklaard, waardoor duizenden beleggers hun geld verloren.