Londenstraat in Antwerpen opnieuw open na gaslek

In de Londenstraat in het noorden van Antwerpen is bij graafwerken een gasleiding geraakt. De hele straat werd een tijd lang afgezet van de Kaaien tot de Leien. Alle verkeer moest omrijden. Nabijgelegen appartementen werden ontruimd. Via Twitter laat de brandweer weten dat de gasleiding intussen is dichtgedraaid. De rijbaan is opnieuw vrij voor verkeer.

"De gasleiding in de Londenstraat is dichtgedraaid", laat de brandweer van Antwerpen via Twitter weten. "Na metingen blijkt het gevaar geweken. Mogelijk volgt nog lokale hinder door herstellingswerken." De rijbaan is wel opnieuw vrij voor verkeer.

"Gasleiding afsluiten en ontluchten"

"De brandweer is ter plaatse", verklaarde Veerle De Vries van de politie eerder. "Die zal het nodige doen om de gasleiding af te sluiten en te ontluchten. Daarna moet alles opnieuw op een veilige manier worden aangesloten."

"De politie is ter plaatse om de nabijgelegen woningen en appartementen te evacueren. Later op de dag wordt bepaald wanneer de bewoners naar huis kunnen terugkeren."