Major Lazer verstevigt Pukkelpopaffiche

Major Lazer is toegevoegd aan de affiche van Pukkelpop. Het collectief rond Diplo, bekend van nummers als "Get free" en "Bubble but", speelt vrijdag als vierde act op de Main Stage. Daardoor schuiven Fun., Skunk Anansie en Eels een plaatsje op.

Vorige week kwam het nieuws dat Neil Young en zijn band Crazy Horse niet zouden optreden op Pukkelpop. Young zou normaal gezien headlinen op vrijdag, en dus moesten de organisatoren op zoek naar een alternatief.

Dat komt er nu in de vorm van Major Lazer. De groep zal echter niet headlinen, maar speelt als vierde act op de Main Stage. Alle acts erna schuiven een plaatsje op.

Ook in het uurschema van de Club zijn enkele wijzigingen gebeurd op vrijdag. De volledige line-up is te vinden op de website van Pukkelpop. Het festival is volledig uitverkocht.

Pukkelpop verwelkomt eerste kampeerders

De hele dag stromen er al festivalgangers toe in Kiewit voor Pukkelpop. Vanmiddag gingen de campings open. Het festival begint pas morgen, maar vanavond kunnen de kampeerders al terecht op de wei voor een openingsfeestje in de Boiler Room.

De organisatie hield vanochtend nog een veiligheidsoverleg. Het stadsbestuur, het Vlaams Kruis, de politie en de brandweer waren aanwezig om met de organisatoren te overleggen over de laatste aandachtspunten. Ook tijdens het festival vindt verschillende keren per dag zo'n overleg plaats.

De veiligheidsdiensten worden aangestuurd vanuit een centrale commandopost. Dagelijks worden 200 politieagenten ingezet, 150 mensen van het Vlaams Kruis en een 20-tal brandweerlui. Het terrein is zo ingericht dat er bij paniek genoeg ruimte is om te manoeuvreren.