Paulson verhoogt bod en krijgt Steinway in handen

De Amerikaanse hedgefondsmanager John Paulson heeft de beroemde vleugelpianobouwer Steinway definitief in handen. De miljardair verhoogde zijn bod van 38 dollar naar 40 dollar per aandeel. In totaal zal Paulson zo'n 386 miljoen euro betalen voor de overname.

De biedingsstrijd om vleugelpianobouwer Steinway is er dan toch niet gekomen. De oorspronkelijke bieder Kohlberg & Company besliste gisteren al om zich terug te trekken uit de overnamestrijd, nadat bekend was geraakt dat de Amerikaanse miljardair John Paulson (foto in tekst) een hoger bod had geplaatst.

Paulson had gisteren met zijn fonds Paulson & Co een bod uitgebracht van 38 dollar per aandeel. Dat overtrof het bod van 35 dollar per aandeel van Kohlberg & Company.

Vandaag deed Paulson er nog een schepje bovenop. De hedgefondsmanager verhoogde zijn bod naar 40 dollar per aandeel, wat neerkomt op een totaal van zo'n 386 miljoen euro. De raad van bestuur van Steinway keurde het unaniem goed.

AP2011

Hedgefondsmanager John Paulson heeft zijn fortuin onder meer te danken aan de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt. In 2007 gokte hij, achteraf terecht, op de ineenstorting van de markt voor zogeheten subprimehypotheken. In de jaren die volgden verloor hij ook veel geld, onder meer op investeringen in goud.

Steinway, dat in 1850 door de Duitse immigrant Heinrich Engelhard Steinweg in de Verenigde Staten werd opgericht, is sinds 1996 beursgenoteerd. De beursafkorting luidt LVB, de initialen van Ludwig van Beethoven. De vleugels worden gebouwd in New York en Hamburg, maar Steinway maakt tegenwoordig ook blaasinstrumenten en slagwerk.