Rommelrock gaat dit jaar dan toch niet door

Het Maasmechelse festival Rommelrock is definitief afgelast. "Sorry aan iedereen, maar we zagen ons genoodzaakt Rommelrock volledig te cancellen. De burgemeester blijft erbij het Rommelrock-verbod te handhaven", zo maakte Koen Haerden, betrokken bij de organisatie, bekend via Facebook.

Gisteren liet Haerden nog weten dat hij Rommelrock uit handen had gegeven en dat My Music Events de organisatie op zich zou nemen, maar ook aan dat verhaal komt nu een einde.

Bedoeling was om op zaterdag 17 augustus een afgeslankte versie van het metalfestival in een club te laten plaatsvinden, maar ook dat gaat niet door. Burgemeester Raf Terwingen (CD&V) blijft het festival verbieden uit vrees voor mogelijke confrontaties tussen de rivaliserende motorbendes Outlaws en Hells Angels.

De organisatie zoekt nu een manier om de mensen die tickets gekocht hebben, te vergoeden. Haerden wil volgende week wel nog met zijn raadsman bekijken welke procedure bij de Raad van State mogelijk is om het gemeentelijk verbod aan te vechten.