Sandra Oh verlaat tv-serie "Grey's anatomy"

Actrice Sandra Oh verlaat de Amerikaanse ziekenhuisserie "Grey's anatomy". In de serie vertolkt ze de rol van dokter Christina Yang. Na tien seizoenen heeft ze beslist om er een punt achter te zetten. Dat meldt The Hollywood Reporter.
2013 Invision

"Op creatief vlak heb ik het gevoel dat ik alles gegeven heb en ik ben klaar om haar los te laten", zegt Oh over haar beslissing. Oh speelde al sinds de start van de reeks in 2005 de rol van Christina Yang.

"Het is heel interessant om zo lang een personage te spelen, maar ik heb het gevoel dat zij ook losgelaten wil worden. Christina wil losgelaten worden en ik ben klaar om dat te doen", zegt ze.

Ze vertelt dat ze voor het eerst aan afscheid nemen dacht, toen ze in mei 2012 een contract tekende voor het 10e seizoen. "Ik heb mezelf twee jaar gegeven om er emotioneel overheen te komen. Hier is veel therapie aan te pas gekomen."

Het tiende seizoen van "Grey's anatomy" gaat op donderdag 26 september in première in de Verenigde Staten.