"Laten we er een goede editie van maken"

Rond 11.30 uur heeft de Belgische band School is Cool de aftrap gegeven van Pukkelpop. Het driedaagse festival in Kiewit (Hasselt) heeft een vlekkeloze start genomen. Hoewel het publiek tijdens het eerste optreden al een plensbui te verwerken kreeg, is het inmiddels weer droog op de festivalweide.
De festivalweide van Pukkelpop net voor de start.

De festivalgangers wordt aangeraden met het openbaar vervoer te komen en die boodschap is zeker overgekomen. "Al meer dan 13.000 festivalgangers namen woensdag de trein naar Pukkelpop", laat de NMBS weten. Een festivalticket geeft recht op een gratis e-treinbiljet. Gisteren legde de NMBS 14 extra treinen in om de festivalgangers ter plaatse te krijgen.

"De dagelijkse treinen naar de regio reden ook met meer rijtuigen en in real time werd nog een trein bijkomend ingelegd van Hasselt naar Genk om de vele reizigers op weg te helpen", klinkt het. Ook op zondag voorziet de NMBS extra treinen om de vele festivalgangers terug thuis te brengen.

De Lijn laat weten dat er gisteren ruim 25.000 festivalgangers de bus namen naar de Pukkelpopweide. Sinds 9 uur vanmorgen rijden de pendelbussen weer uit. Er zijn bussen van het station naar de campings en het festivalterrein en bussen tussen de campings en het festivalterrein. Tijdens het festival zet De Lijn 112 extra chauffeurs in. Per dag zijn er ook nog 22 controleurs op het veld om het pendelvervoer in goede banen te leiden.

Gisteren werd Pukkelpop al officieel geopend met een feestje in de Boiler Room. Zo konden de kampeerders al een eerste keer uit de bol gaan. Er waren geen incidenten. De lokale politie Hazodi, die op het terrein een commandopost bemant, ontving van buurtbewoners een aantal klachten over geluidsoverlast, "maar niet meer dan gebruikelijk", aldus de politie.

Bekijk hier de video die de organisatoren maakten van het openingsfeestje.