Afvalbrand in Antwerpse haven onder controle

De afvalbrand aan de stortplaats Hooge Maey, in het Antwerpse havengebied, is onder controle. De rookpluim van de brand was kilometers ver te zien. Aan mensen die in de omgeving wonen, werd aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden.

Het vuur brak vanmorgen uit. Eerst leek het maar een kleine brand te zijn, maar het vuur breidde zich uit tot een oppervlakte van 100 op 100 meter.

"Het is een vrij uitgestrekte hoop restafval dat aan het branden is. De brand is moeilijk bereikbaar door het moeilijke terrein. We moeten water of zand aanvoeren vanop grote afstand. Dat is dus een langdurige operatie", zei Stef Breesch van de Antwerpse brandweer uit. De Antwerpse brandweer kreeg hulp van korpsen uit de Kempen en van de Civiele Bescherming.

De brandweer stelde een perimeter in van 1.300 meter. Mensen in de omgeving moesten ramen en deuren gesloten houden, wegens de geurhinder. De oorzaak van de brand is wellicht zelfontbranding.