Cisco Systems schrapt (opnieuw) 4.000 banen

Cisco Systems (CSCO), een Amerikaanse producent van netwerkapparatuur, is van plan 4.000 banen te schrappen. Het gaat om vijf procent van het personeel. Dat heeft topman John Chambers bekendgemaakt. Het banenverlies komt er door het sputterende economische herstel.

Cisco Systems zag zijn winst het jongste kwartaal nochtans met 18 procent stijgen tot 3 miljard euro. "Wat we momenteel zien, is een traag herstel en het tempo ligt niet zo hoog als we willen. We moeten ons snel aanpassen", legt topman Chambers de beslissing uit.

Eerder dit jaar hield Cisco al eens een ontslagronde. Eind maart werden 500 werknemers op straat gezet. De markt voor netwerkproducten staat onder druk doordat grote spelers in toenemende mate last hebben van bedrijven als Huawei en Alcatel-Lucent, die op prijs proberen te concurreren.