Dodental na aanslag in Beiroet loopt op

Het dodental na de aanslag met een bomauto in de Libanese hoofdstad Beiroet is opgelopen tot 22. Dat melden lokale media op gezag van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De explosie vond plaats in de zuidelijke wijk Rweiss, een bolwerk van de sjiitische Hezbollah.

Voor een gebouw van de sjiitische beweging Hezbollah in Beiroet ontplofte donderdagnamiddag een autobom. Er brak een brand uit, heel wat gebouwen raakten beschadigd en tientallen auto's werden vernield.

Volgens een nieuwe balans van Binnenlandse Zaken vrijdagmorgen zijn minstens 22 mensen omgekomen en raakten meer dan 300 mensen gewond. Er zijn nog vermisten, mogelijk loopt de balans nog op. De aanslag is opgeëist door een onbekende groep die zegt de Syrische rebellen te vertegenwoordigen.

Hezbollah steunt in Syrië president Assad in de burgeroorlog tegen de vooral soennitische oppositie. Die oppositie heeft daarop gedreigd met aanslagen tegen doelwitten van de Hezbollah in Libanon, dat zo langzamerhand wordt meegezogen in het Syrische conflict.

Vorige maand vielen er 50 gewonden bij een gelijkaardige aanslag met een bomauto in een andere voorstad van Beiroet, waar Hezbollah ook sterk staat.