Evacuatie van serviceflat in Geluwe

Bij een brand in een serviceflat vlakbij het OCMW-rusthuis Ter Beke in het centrum van Geluwe (Wervik) zijn 26 bejaarde bewoners geëvacueerd. De 91-jarige bewoonster van de flat waar de brand uitbrak moest als enige met ademhalingsmoeilijkheden en brandwonden naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Het was rond 17u toen de 91-jarige bewoonster naar haar studio op de gelijkvloerse verdieping van serviceflatcomplexTen Gaver terugging. Plots liep ze terug buiten en riep dat er brand was. 

De andere bewoners konden door brandweer en politie veilig naar buiten worden gebracht. Het evacuatieplan van de stad Wervik was actief maar de ingeroepen hulp van het Rode Kruis kon uiteindelijk snel afgeblazen worden. Het vuur werd wellicht veroorzaakt door brandende kaarsen.