Ex-vrouw getuigt over Michael Jacksons angst voor pijn

Debbie Rowe, de ex-vrouw van Michael Jackson, heeft getuigd op het proces tegen concertorganisator AEG. Ze vertelde dat Michael Jackson een grote angst had voor pijn en dat dokters daar misbruik van maakten. Tijdens haar getuigenis brak ze in tranen uit.
AP2013

"Michael had een erg lage pijngrens", zei Debbie Rowe. "Zijn angst voor pijn was onvoorstelbaar. Ik denk dat de dokters daarvan profiteerden."

Rowe getuigde op het proces tegen concertorganisator AEG. Het bedrijf wordt vervolgd voor nalatigheid. Volgens de moeder van Michael Jackson, die het proces aanspande, heeft AEG niet voldoende gedaan om de dood van haar zoon te voorkomen. Jackson stierf door een overdosis verdovende middelen. Zijn dokter Conrad Murray zit een celstraf uit van vier jaar voor dood door nalatigheid.

Debbie Rowe was drie jaar met Jackson getrouwd, van 1996 tot 1999, en is de moeder van zijn twee oudste kinderen. Ze zegt dat de dokters die Jackson behandelden in competitie gingen met elkaar. Ze wilden hem allemaal de meest efficiënte pijnstiller geven.

Rowe herinnert zich dat Jackson al in 1997 propofol toegediend kreeg, een zwaar verdovend middel dat hem uiteindelijk fataal werd. "Michael was aan het einde van zijn Latijn", zei ze. "Hij negeerde de waarschuwingen van de dokters dat het om een gevaarlijk medicijn ging. Hij maakte zich meer zorgen om het feit dat hij niet kon slapen, dan om het feit dat hij zou sterven. Want zonder slaap, kon hij niet optreden."

Toen Jackson in 1993 zijn hoofdhuid verbrandde tijdens de opnames van een reclamespot, raakte hij verslaafd aan de pijnstiller Demerol. Alle inspanningen om hem van die verslaving af te brengen, werden teniet gedaan, toen een dokter hem toch opnieuw de pijnstiller voorschreef.

AEG weerlegt de beschuldiging van nalatigheid met de argumenten dat Jackson al een pillenverslaving had voordat zij in zee gingen met hem en dat zij dokter Murray niet hebben aangeworven.