Ikea roept bedden van Kritter en Sniglar terug

Ikea roept een aantal juniorbedden terug voor herstelling van de merken Kritter en Sniglar. Het woonwarenhuis ontving zeven meldingen van het feit dat de metalen stang die de zijkant aan het bedframe verbindt, brak. Als de stang breekt, kunnen er scherpe metalen randen ontstaan, waardoor het risico op verwondingen ontstaat, waarschuwt Ikea.

De winkelketen vraagt aan klanten die een Kritter of Sniglar juniorbed hebben om onmiddellijk de datumstempel te controleren op het etiket dat zich aan het hoofdeinde of aan de onderkant van het bed bevindt.

Enkel Kritter juniorbedden met artikelnummer 600.904.70 en met een datumstempel (JJWW) tussen 1114 en 1322 en Sniglar juniorbedden met artikelnummer 500.871.66 en met een datumstempel tussen 1114 en 1318 worden teruggeroepen, luidt het.

Klanten die een van de betrokken artikelen bezitten, worden verzocht bij Ikea langs te gaan of gratis de klantendienst te bellen op het nummer 0800/15.003. Ze krijgen dan een gratis herstelkit en hoeven het bed niet te demonteren of terug te brengen naar de winkel.

Het woonwarenhuis kreeg naar eigen zeggen overigens geen meldingen van verwondingen die werden opgelopen door het breken van de metalen stang.