Man die Bond speelde bij Olympische Spelen-stunt overleden

De stuntman die als James Bond een parachutesprong uitvoerde tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen, is omgekomen bij een sprong. Mark Sutton (42) stierf tijdens een wingsuit-evenement bij Martigny in Zwitserland.
2012 AP
Mike Sutton en Gary Connery tijdens hun stunt op de Olympische Spelen in Londen.

Volgens de politie zou Sutton tegen de rand van een rots terechtgekomen zijn, waarbij hij fatale verwondingen opliep.

Wingsuit is een sport waarbij de beoefenaar een pak draagt waarmee hij tegen een hoge snelheid door de lucht kan glijden. Om te landen, wordt een parachute gebruikt. 

Sutton is een voormalige legerofficier en een ervaren springer. Hij zou op 3.300 meter hoogte uit een helikopter gesprongen zijn met de bedoeling om te landen in een dorpje net over de grens in Frankrijk. Maar de stuntman zou de rand van een rots hebben geraakt. Hij overleefde de klap niet.

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen zorgde Sutton samen met een medestuntman voor een van de beklijvendste momenten. Hij sprong als James Bond met een parachute uit een helikopter het stadion in. Een andere stuntman verkleed als de Britse Queen deed hetzelfde.

Gary Connery, die de Queen speelde, heeft al gereageerd op Twitter. "Aan alle springers/vliegers, hou het veilig, neem wijze beslissingen en ken je grenzen en je locaties. Leef om je verhalen te kunnen vertellen."