Oekraïners hekelen doorspoelen van hun vlag

Een toiletreiniger van Henkel ligt onder vuur nadat een reclamefilmpje tot consternatie geleid heeft in Oekraïne. De reiniger lijkt erg goed op de Oekraïense vlag. Het Duitse bedrijf heeft nu de toiletreiniger van de Oost-Europese markt gehaald.

Een reclamefilmpje voor een toiletreiniger van Henkel ging vrij snel na uitzending op de Russische televisie een eigen leven leiden op het internet, omdat de toiletreiniger erg goed lijkt op de Oekraïense vlag. Veel Oekraïners kijken naar de Russische televisie en konden er niet mee lachen dat hun vlag werd doorgespoeld.

"We hadden nooit de bedoeling Oekraïne te beledigen", verzekert een woordvoerder van Henkel. De kleuren voor de Bref Duo Stick moesten hygiëne en citrusgeur uitbeelden. Het bedrijf heeft nu beslist het product van de Oost-Europese markt te halen en benadrukt dat het zelfs nog niet op de Oekraïense markt verkrijgbaar was.

Het incident volgt slechts enkele dagen nadat de Amerikaanse rockband Bloodhound Gang verbannen is uit Rusland en Oekraïne, omdat een lid van de groep geürineerd had op een Oekraïense vlag en de Russische driekleur door zijn broek had gehaald.

lees ook