Potje kaarten tijdens uitschakeling Osama Bin Laden

De Amerikaanse president Barack Obama heeft wel 15 keer gekaart tijdens de dodelijke raid op Osama Bin Laden in 2011. Dat heeft zijn voormalige medewerker Reggie Love verklapt in een YouTube-filmpje. Obama wilde met een kaartspelletje wat afleiding hebben. Hij was te gespannen.
The Associated Press2012

Reggie Love vertelde over zijn belevenissen met Obama tijdens een vragenuurtje op de universiteit UCLA in Californië. Een video over dat vragenuurtje belandde op YouTube en zo lekte het kaartverhaal uit. Intussen is de video alweer verwijderd van YouTube.

Obama kon de hele operatie tegen Bin Laden volgen in de "situation room" van het Witte Huis, waar alles via satelliet rechtstreeks binnenkwam (foto). "De meesten zaten in de situation room", aldus Love. Volgens hem zei Obama echter: "Ik ga hier niet blijven, ik kan het niet aan om alles hier te volgen."

Uiteindelijk trok Obama samen met Love, Witte Huis-fotograaf Pete Souza en een andere medewerker naar de Oval Office -het officiële bureau van de president- om te kaarten.