Ryanair ontslaat een van zijn oudste piloten

De lagekostenmaatschappij Ryanair heeft een van haar oudste piloten ontslagen. De man had kritische vragen gesteld over de veiligheid van de vliegtuigen. Op de Britse openbare omroep BBC had hij gezegd dat de piloten geen opmerkingen durven te maken over de veiligheid, uit schrik om te worden ontslagen.
AP2013

De piloten bij Ryanair zouden bezorgd zijn over de hoeveel brandstof die de vliegtuigen aan boord nemen. Die zou te scherp berekend zijn en te weinig veiligheidsmarge toelaten.

Ryanair zelf zegt dat het altijd heeft voldaan aan de strengste criteria en dat er sinds het ontstaan van de maatschappij nooit een ongeluk is gebeurd.

De Ierse lagekostenmaatschappij begint ook een rechtszaak tegen de ontslagen piloot. "We zullen niet toestaan dat een werknemer van Ryanair onze veiligheid in twijfel trekt op de nationale televisie, amper 3 weken nadat hij schriftelijk bevestigd had aan Ryanair dat hij geen zorgen had over de veiligheid."