Tiësto is niet langer de best betaalde dj

De Nederlandse dj Tiësto is niet langer de best betaalde dj ter wereld. De Nederlander verdiende vorig jaar ongeveer 24 miljoen euro. Het Amerikaanse zakenblad becijferde dat de Schot Calvin Harris het voorbije jaar beter deed.

De Schotse dj en producer Calvin Harris verzorgde in 2012 onder meer nummers met Rihanna en Ellie Goulding. Dat legde hem geen windeieren. Harris draaide een omzet van net geen 35 miljoen euro en staat daarmee op de eerste plaats in de lijst met best verdienende dj's van Forbes.

Tiësto is met een omzet van ongeveer 24 miljoen euro goed voor de tweede plaats en het podium wordt vervolledigd door de Franse dj David Guetta (foto). Guetta verdiende in totaal bijna 23 miljoen euro in 2012.

Het Zweedse trio Swedish House Mafia en de Canadese dj Deadmau5 vervolledigen de top vijf van best verdienende dj's.