Zwemverbod in Zilverstrand Mol opgeheven

Het is opnieuw toegestaan om te zwemmen in de vijver van het Oostappen vakantiepark Zilverstrand in Mol. Het gemeentebestuur heeft het zwemverbod opgeheven na nieuwe controles van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

Sinds begin augustus was een zwemverbod van kracht in de vijver van het vakantiepark Zilverstrand. In het water waren sporen van blauwalgen of cyanobacteriën aangetroffen. Die bacteriën drijven op het wateroppervlak en kunnen bij warm weer en in stilstaand, voedselrijk water gaan woekeren.

De Vlaamse Milieumaatschappij nam geregeld waterstalen om de situatie op te volgen. De resultaten van het meest recente staal wijzen uit dat de concentratie van de bacterie onder de toegelaten grens zit. Er kan dus opnieuw veilig worden gezwommen in de vijver.