"Geen enkele vrouw werd gehinderd in haar activiteiten"

De organisatie van Pukkelpop heeft gereageerd op de commotie die ontstaan is na het optreden van Eminem, de hoofdact van gisteravond. In enkele kranten stond te lezen dat de rapper geen oudere mannen, vrouwen en jongeren frontstage wou zien.

"De Amerikaanse rapper Eminem heeft de vrijwilligers van het securitypersoneel geschoffeerd. Hij eiste dat er tijdens zijn optreden geen oudere mannen, geen vrouwen én geen jongeren frontstage te zien waren", zo schreef De Morgen.

Pukkelpop bevestigt in een persmededeling dat Eminem inderdaad eisen stelde aan het veiligheidspersoneel. "Eminem vraagt omwille van het specifieke karakter van de Eminem-act standaard een professionele veiligheidsfirma om de bewaking van de zones voor, naast en de nabije omgeving van het podium te voorzien", aldus de organisatie. "Vrijwilligers komen niet in aanmerking voor deze taak. In het belang van de veiligheid van artiest en publiek is de organisatie op dit verzoek ingegaan."

Jozef De Witte, directeur van het Belgisch Centrum voor Gelijkheid van Kansen, sprak in De Morgen van een "mogelijke inbreuk op de discriminatiewet." Pukkelpop ontkent dit ten stelligste. "De meerderheid van het backstagepersoneel op Pukkelpop is van het vrouwelijke geslacht. Niemand werd gehinderd in haar professionele activiteiten door welke artiest of zijn entourage dan ook", klinkt het.