"Sony zet forse stap in internettelevisie"

Sony kan zijn klanten binnenkort rechtstreeks bedienen met populaire televisiekanalen als MTV, Comedy Central en Nickelodeon. Het Japanse elektronicaconcern heeft daarover een voorlopige overeenkomst gesloten met de eigenaar van deze zenders, het Amerikaanse mediaconcern Viacom. Dat meldt The Wall Street Journal.

Na Google en Intel werkt nu ook Sony aan een eigen online tv-dienst. Volgens The Wall Street Journal neemt Sony met de overeenkomst met het Amerikaanse mediaconcern Viacom een grote voorsprong op zijn concurrenten.

De betaalde dienst van Sony zou gebruikers tv laten kijken via een internetverbinding. De programma worden dan gestreamd naar Playstations en tv's, smartphones en tablets van Sony.

Sony hoopt dat het aanbod van onlinetelevisie, zonder tussenkomst van kabelbedrijven, een stimulans zal zijn voor de vraag naar zijn apparaten.