België raadt alle reizen naar Egypte af

Ons land heeft het reisadvies voor Egypte gewijzigd: ook reizen naar de toeristische gebieden in het zuiden van het land wordt nu afgeraden. Eerder vandaag hebben Duitsland en de VS reizen naar het hele land afgeraden.

Buitenlandse Zaken vraagt wie in Caïro is om binnen te blijven en landgenoten die buiten de toeristische gebieden verblijven, wordt aangeraden om het land te verlaten. Vanaf vandaag raadt Buitenlandse Zaken ook reizen naar de toeristische gebieden af.

Eerder was er voor de toeristische gebieden geen negatief advies. De badplaatsen aan de Golf van Aqaba en de Rode Zee bevinden zich honderden kilometers van de grote steden, waar het onrustig is.

Touroperators Thomas Cook en Jetair schrappen daarom de heenvluchten naar Egypte tot 31 augustus. Voorlopig zullen de organisaties geen reizigers terughalen. "Wie toch vroeger wil terugkeren, kan terecht bij de reisleiding", laat Jetair weten.

Ook Duitsland en de Verenigde Staten raden reizen naar Egypte intussen af. De Duitse organisatie TUI maakt daarom bekend dat ze alle reizen naar Egypte afzegt tot 15 september.

Prijs van ruwe olie stijgt

Door de onrust in Egypte is de prijs voor een vat ruwe olie gestegen tot boven de 107 dollar.