Chinese zoo met blaffende "leeuw" sluit tijdelijk de deuren

Gisteren doken her en der op het internet, en ook op deredactie.be, beelden op van een Chinese zoo waar een hond werd verkocht als "Afrikaanse leeuw". De bezoekers van het park kregen argwaan toen de "leeuw" begon te blaffen. Vandaag heeft de dierentuin zich geëxcuseerd en een tijdelijke sluiting aangekondigd.
Feature China / Barcroft Media

Dat de koning der dieren eerder brult dan blaft, dat weet zelfs het kleinste kind. Toch heeft een zoo in de Chinese stad Luohan geprobeerd om een Tibetaanse Mastiff te verkopen als een leeuw. Een 6-jarige jongen rook onraad toen het dier begon te blaffen en enkele andere kritische zoobezoekers filmden de blaffende "leeuw" en plaatsten de video op het internet.

Al gauw bleek er veel meer aan de hand dan enkel een valse leeuw. In de luipaardenkooi blijkt een witte vos te huizen, in de slangenkooi wonen beverratten en de wolf lijkt wel erg goed op een hond. Op sociaalnetwerksites wordt intussen duchtig de spot gedreven met het voorval. "Ze hadden minstens een husky kunnen nemen voor de wolvenkooi (nvdr. dat hondenras lijkt op een wolf)."

De zoo heeft intussen haar excuses aangeboden en heeft een tijdelijke sluiting aangekondigd om de bordjes aan de kooien van de juiste namen te voorzien.

lees ook