Het Witte Huis draait weldra op zonne-energie

Nadat de Amerikaanse president Obama het jaren geleden had beloofd, zijn werklui eindelijk begonnen met het installeren van zonnepanelen op het dak van het Witte Huis in Washington DC. Ze moeten de presidentiële appartementen van groene energie verzekeren.
In en om het Witte Huis heerst een grote bedrijvigheid.

Werklui zijn gestart met het installeren van zonnepanelen op het dak van het Witte Huis in Washington DC. Met de werkzaamheden wordt een belofte ingelost die president Obama bijna 3 jaar geleden maakte. Toen beloofde hij de panelen tegen de lente van 2011.

De zonnepanelen zullen worden ingezet voor de energievoorziening van de presidentiële appartementen. Ook de presidenten Jimmy Carter en George W. Bush gebruikten zonne-energie in het Witte Huis, maar nooit voor de privévertrekken. De panelen van Carter werden overigens op bevel van president Ronald Reagan afgebroken.

Omwille van veiligheidsredenen wil het Witte Huis niet kwijt hoe groot het aandeel van de zonnepanelen in de energievoorziening wordt. Wel is zeker dat de panelen van Amerikaanse makelij zijn.