Luisteraars Radio 2 vallen voor Ozark Henry

Het nummer "I'm your sacrifice" van Ozark Henry & Amaryllis Uitterlinden is door de luisteraars van Radio 2 uitgeroepen tot Zomerhit van het jaar. In totaal werden er tijdens de liveshow op het strand van Westende zeven awards uitgereikt. Bart Peeters en Geena Lisa namen de presentatie voor hun rekening.

Radio 2 Zomerhit 2013 werd uitgezonden op Radio 2 en Eén. In totaal werden er zeven prijzen uitgereikt op het strand van Westende. De hoofdprijs, Radio 2 Zomerhit, ging naar Ozark Henry en Amaryllis Uitterlinden. Zij volgen De Romeo's op als laureaat van de trofee.

Christoff en Natalia werden ook in de bloemetjes gezet. Zij werden uitgeroepen tot respectievelijk beste man en beste vrouw. Paulien Mathues, de winnares van de talentenjacht "The voice", mocht de award voor beste doorbraak in ontvangst nemen en "Lacht nor mij" van Slongs Dievanongs (foto) werd bekroond als beste ambiance.

Er waren ook prijzen voor Jelle Cleymans (beste Nederlandstalige lied) en The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band Tour (beste performance).

De laureaten en een heleboel andere artiesten hebben een nummer gezongen tijdens het gala Radio 2 Zomerhit. Christoff & René Frogger en de meisje van K3 kregen ook een gouden album voor tienduizend verkochte cd's in handen gestopt van Bart Peeters en Geena Lisa.