Oprah krijgt weer een acute aanval van… auto’s weggeven

De Amerikaanse talkshowster Oprah Winfrey heeft een verleden met het weggeven van grote cadeaus. Het hoogtepunt was ongetwijfeld in 2004 toen iedereen in het publiek van haar talkshow een auto cadeau kreeg. Gisterenavond kreeg ze opnieuw last van zo’n weggeefmoment.

Gisterenavond zit de Amerikaanse televisiester op de zetel in de talkshow van Jimmy Kimmel te praten over de acteur Forest Whitaker als ze plots ongemakkelijk wordt. "Ik krijg dat gevoel weer", zegt Oprah aan de duidelijk verraste Kimmel. "Wat voor gevoel?", vraagt hij haar. "Je weet wel… dat gevoel", antwoordt Oprah. "Oh nee, ik wilde niet dat het hier gebeurde."

Voor iemand er erg in heeft duidt ze iemand aan in het publiek die naar voor moet komen. De nietsvermoedende Britney komt naar voor en gaat naast Oprah in de zetel zitten. "Je krijgt een auto", roept Oprah naar Britney. "Dit zijn de sleutels voor jouw auto! Je krijgt een auto!" De overdonderde Britney wordt samen met een assistent naar buiten gestuurd om haar auto te gaan bekijken.

"Oef, ik voel me een pak beter", zegt Oprah na afloop. "Af en toe overkomt me dit. Vooral als ik niet geluncht heb." De Amerikaanse talkshowhost staat effectief bekend voor het weggeven van grote cadeaus en op het internet wordt daar wel vaker mee de draak gestoken. Het "You get a car"-filmpje (zie onder) is in het verleden vaak geparodieerd.

lees ook