Rechter laat aanklacht tegen Chris Brown vallen

De Amerikaanse R&B-zanger Chris Brown zal niet veroordeeld worden voor vluchtmisdrijf. Een rechter besloot de aanklacht tegen hem te laten vallen. Brown was zelf niet aanwezig op de zitting.
A2013

Chris Brown (24) reed in mei een Mercedes aan in Los Angeles. Hij zou geweigerd hebben om de bestuurster van die wagen zijn rijbewijs te tonen en hij zou haar ook onjuiste informatie gegeven hebben over zijn verzekering. Volgens de politie stond dat gelijk aan vluchtmisdrijf en de zanger werd eind juni officieel aangeklaagd.

De rechter heeft die aanklacht nu van tafel geveegd. De advocaat van Brown beweerde immers dat zijn cliënt per ongeluk de verkeerde informatie doorspeelde. De R&B-zanger zou ook een regeling hebben uitgewerkt met de bestuurster van de Mercedes.

Chris Brown komt er goed van af, want de zanger riskeerde tot een jaar cel voor het voorval. Brown staat nog steeds onder probatie omdat hij in 2009 zijn toenmalige vriendin Rihanna mishandelde.