Rijbaan E40 in Aalst is opnieuw vrij na ongeval

Op de E40 in Aalst is de rijbaan opnieuw vrij in de richting van Gent na het ongeval met een vrachtwagen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Het ongeval gebeurde rond 15 uur in de richting van Gent. Een vrachtwagen botste er door nog onbekende oorzaak met een personenwagen. Eén betrokkene raakte lichtgewond. Door het ongeval waren de rechter- en middenrijstrook versperd. Er stond een file van Affligem tot Aalst, met een wachttijd van meer dan een uur.

Eerder vandaag was er al grote hinder op de E40 in de andere richting door een ongeval met twee personenwagens in Sint-Denijs-Westrem. Daarbij viel een lichtgewonde. Een wagen kwam op zijn zij terecht, de andere op het dak. 

Beide wagens zijn intussen getakeld. In de richting van Brussel waren een tijd lang verschillende rijstroken afgesloten. Hierdoor liep de wachttijd tot ongeveer 2 uur op. De verkeersproblemen daar zijn intussen voorbij.