Ruim 200 vermisten na ramp Filipijnen

In de buurt van Cebu, de op een na grootste stad van de Filipijnen, is vrijdag een ferryboot gezonken na een aanvaring. Er waren meer dan 700 opvarenden. De meesten konden worden gered. Er is sprake van minstens 28 doden, meer dan 200 mensen zijn nog vermist.

Het ongeluk gebeurde voor de kust van Talisay City, vlak bij Cebu City, op het eiland Cebu. Blijkbaar is de ferry aangevaren door een vrachtschip dat de haven van Cebu City had verlaten. Het vaartuig zonk in amper 30 minuten. 

De meeste opvarenden konden worden gered. Minstens 28 mensen zijn omgekomen, er zijn nog ruim 200 vermisten. Velen van hen zouden vastzitten in de gezonken veerboot. Reddingsteams en duikers proberen de slachtoffers te bereiken.

Scheepsongelukken komen relatief vaak voor op de Filipijnen, een archipel van meer dan 7.000 eilanden. Tussen al die eilanden varen veel ferryboten, maar die zijn vaak verouderd of slecht onderhouden. Bovendien trekken ook veel stormen over de eilandenarchipel.