Virtueel op de koffie bij de Kortrijkse burgemeester

Voortaan hoeft u uw deur niet meer uit als u het stadhuis in Kortrijk wil bezoeken. Het gebouw is nu toegankelijk via Google Streetview. Het gaat, wat gemeentehuizen betreft, om een primeur voor ons land.

U kunt via Google Streetview al langer een kijkje nemen in de ambtswoning van onze premier, een bezoekje brengen aan een museum of zelfs binnenpiepen bij de NASA. Voortaan is dat nu ook mogelijk in het stadhuis in Kortrijk. De stad aan de Leie heeft hiermee - wat gemeentehuizen betreft althans - een primeur in ons land.

"Toerisme in onze stad zit duidelijk in de lift. Meer en meer bezoekers vinden hun weg via het internet", zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) aan de Krant van West-Vlaanderen. "Daarom is het goed dat het stadhuis, een van onze mooiste gebouwen, ook van binnenuit te bezichtigen is."

Wie zelf een kijkje wil nemen, kan hier terecht.

lees ook