Vrouw valt meters diep van opgehaalde brug

In Oostende is een 56-jarige vrouw zwaargewond geraakt nadat ze van de Montgomerybrug gevallen was. De brug was aan het opendraaien, de vrouw was in paniek geraakt.

De Montgomerybrug geeft toegang tot de haven van Oostende, samen met de ernaast liggende Mercatorbrug. Rond 16 uur gisterenmiddag ging de bel rinkelen en gingen de slagbomen van de Montgomerybrug naar beneden, een waarschuwing dat de brug opengaat omdat er een boot moet passeren.

Een Brusselse vrouw van 56 jaar was wellicht even verward toen ze aan de verkeerde kant van de slagbomen stond en de slagbomen achter zich zag dichtklappen. Ze raakte in paniek en bleef verstijfd staan op de brughelft die langzaam omhoogging. Omstanders riepen haar toe dat ze zo snel mogelijk van de brug af moest.

De vrouw hield zich vast aan de balustrade, maar kon dat niet volhouden terwijl de brug steeds verder opendraaide. De brugwachter merkte te laat op dat de brug steeds verticaler kwam te staan. Uiteindelijk viel de vrouw 10 meter naar beneden. Ze raakte zwaargewond aan haar benen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert niet in levensgevaar.