VS-toezichthouder akkoord met overname NYSE Euronext

De Amerikaanse beursautoriteit Securities & Exchange Commission (SEC) heeft ingestemd met de overname van het trans-Atlantische beursbedrijf NYSE Euronext - waar ook de beurs van Brussel deel van uitmaakt - door de Amerikaanse Intercontinental Exchange (ICE).
AP2012

ICE, waar gehandeld kan worden op de termijnmarkten voor energie en grondstoffen, bracht op 20 december vorig jaar een overnamebod uit op NYSE Euronext van 8,2 miljard dollar (6,1 miljard euro). De Europese Commissie ging eerder al akkoord met het overnameplan en ook de aandeelhouders hadden er al mee ingestemd.

Het is ICE vooral te doen om de New York Stock Exchange (NYSE) en de derivatenbeurs NYSE Liffe in Londen. De Euronextbeurzen in Brussel, Amsterdam, Parijs en Lissabon worden waarschijnlijk zes tot negen maanden na de afronding van de overname verzelfstandigd. De voorkeur gaat daarbij uit naar een beursgang, maar ook de verkoop aan een ander beursbedrijf is niet uitgesloten.