15.000 Spanjaarden willen figurantenrol in "Exodus"

Duizenden Spanjaarden hebben de voorbije dagen urenlang aangeschoven in de hoop een klein rolletje te bemachtigen in "Exodus", de nieuwe film van Ridley Scott. Het aanbod van 80 euro per dag lokte 15.000 mensen naar de audities in de provincie Almeria.

In Almeria is het werkloosheidscijfer de jongste tijd opgeklommen tot 35 procent. Maar liefst 15.000 Spanjaarden grepen dan ook hun kans om een centje bij te verdienen door een rolletje te spelen in "Exodus", de nieuwe film van de Britse regisseur Ridley Scott.

"Half Almeria is komen opdagen", aldus een verbaasde Nerea Herrero, die de castings organiseert. "10.000 mensen zijn naar Almeria gekomen, 5.000 naar Pechina."

De makers van de nieuwe film zijn op zoek naar zo'n 3.000 à 4.000 erg magere figuranten, aangezien ze slaven moeten voorstellen. Het draaien start in oktober.