"Cool, ik mag Lady Gaga van het balkon duwen"

Begin deze week gooide Lady Gaga halsoverkop haar nieuwe single op de markt. Inclusief een erg sobere videoclip. En dat was vroeger wel anders, toen haar video's zelfs belangrijker leken dan haar muziek. Zo slaagde ze, op het hoogtepunt van haar roem in 2009, om een van Hollywoods meest intrigerende acteurs, Alexander Skarsgard, in haar videobed te krijgen. "Paparazzi" werd een van de meest bejubelde video’s en MTV beloonde hem met twee prijzen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Video Music Awards.

"De reden waarom ik aan de video meewerkte, was omdat ik de regisseur, die ook een Zweed is, goed kende. Maar ik kende de muziek van Lady Gaga niet zo goed en dus begon ik op het internet wat rond te snuffelen. En ik dacht: "Wel, dat ziet er interessant uit!", herinnert de acteur uit onder meer "True blood" zich op nieuwswebsite ShowbizSpy.

"Ik wilde wel meer doen dan te wandelen op het strand of iemands handje vasthouden. Maar de regisseur vertelde me dat ik Lady Gaga zou proberen te vermoorden door haar van het balkon af te duwen. En dat zij daarna mij zou vergiftigen. "Oh, cool", reageerde ik, "Dat wil ik wel doen." Uiteindelijk heb ik een zevental uren aan die video meegewerkt."

"Ik vind het nog altijd vreemd dat je maanden aan een film werkt en dat er nauwelijks iemand over praat. Terwijl je hieraan zo weinig werk hebt, maar dat het hét gespreksonderwerp bij uitstek wordt."

Skarsgard werkte ook al samen met Rihanna, voor de bioscoopfilm "Battleship". "Met haar te werken was helemaal anders dan die samenwerking met Lady Gaga. Het was dan ook een heel ander project dan die waanzinnige Gaga-video. Bovendien stonden Rihanna en ik elkaar niet naar het leven", aldus de nu 36-jarige acteur op nieuwswebsite Metro.

De ruim 7 minuten durende video heeft intussen de kaap van de 100 miljoen views overschreden:

lees ook