"Pukkelpop 2013 is fantastische editie"

Pukkelpop 2013 is zonder incidenten verlopen. Organisator Chokri Mahassine heeft zich in de vooravond van de laatste festivaldag lyrisch uitgelaten over zijn event. "Het is altijd moeilijk om edities te vergelijken, maar deze editie is een van de absolute topjaren", klinkt het.

Pukkelpop 2013 wordt vannacht omstreeks 1 uur afgesloten door de Belgische elektroband Goose. Chokri Mahassine blikt nu al bijzonder tevreden terug op deze jaargang.

"Het is een fantastische editie. Organisatorisch klopte het hele plaatje. De samenwerking tussen ordediensten, veiligheidsdiensten, medische diensten en organisatie verliep vlot en er was geen stress en nergens paniek. Er waren geen moeilijkheden", aldus Mahassine.

"Het is altijd moeilijk om verschillende edities van het festival met elkaar te vergelijken, maar deze editie is een van de absolute topjaren", besluit Mahassine.

De Lijn vervoert recordaantal passagiers

De Lijn heeft de voorbije dagen al meer dan 166.000 festivalgangers van en naar het festivalterrein in Kiewit bij Hasselt vervoerd. Dat zijn er duidelijk meer dan de 140.000 passagiers tijdens de vorige editie. De Lijn spreekt van een recordjaar.

"Het busvervoer is heel vlot verlopen, ook dankzij de hulp van de politie en de vele stewards die ingrepen waar nodig om zo een vlotte doorgang voor de bussen te garanderen", meldt Sonja Loos van De Lijn Limburg.

De Lijn heeft meer dan honderd extra chauffeurs ingezet, die per dag werden geholpen door 22 controleurs.