Albert Serra wint het Gouden Luipaard in Locarno

De Spaanse cineast Albert Serra heeft het Gouden Luipaard gewonnen op het Filmfestival van Locarno met zijn film "Historia de la meva mort" (De geschiendenis van mijn dood). Het Gouden Luipaard is de hoofdprijs op het Zwitserse filmfestival.

In zijn film "Historia de la meva mort" heeft Serra voor een fictieve vereniging van Casanova en Dracula gezorgd. Het Zilveren Luipaard ging naar de Zuid-Koreaan Hong Sangsoo met "U ri sunhi". Die film focust op een jonge vrouw en de manier waarop ze gezien wordt door de drie mannen die van haar houden.

De speciale prijs van de jury werd toegekend aan de Portugese film "E agora? Lembra-me", die ook de prijs van de jongerenjury behaalde. De film werd gerealiseerd door de Portugees Joaquim Pinto, een cineast die al twintig jaar seropositief is.

Het Filmfestival van Locarno werd voor het eerst georganiseerd in 1946. De 66e editie vond plaats van 7 tot 17 augustus.