Meer dronken bestuurders betrapt in Wallonië

In Wallonië zijn veel vaker dronken bestuurders betrokken bij een ongeval dan in Vlaanderen. Dat moet blijken uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid waarover Sudpresse vandaag bericht.

Op een totaal van 32.169 bestuurders in Vlaanderen die vorig jaar betrokken waren bij een ongeval met gewonden, werden 23.801 onderworpen aan een alcoholtest. 6 procent bleek onder invloed. In Wallonië werden van de 15.874 bestuurders 9.898 gecontroleerd. Van hen reed 16,3 procent onder invloed, schrijft Sudpresse.

In Vlaanderen wordt alcoholgebruik meer gecontroleerd en dat heeft een ontradend effect, zegt Karin Genoe van het BIVV. "Het devies is dat het niet alleen volstaat om te sensibiliseren, maar ook om daar controle op uit te oefenen, en om erop toezien dat het aantal automobilisten dat getest wordt, toch aanzienlijk blijft."