Robin Thicke in actie tegen beschuldigingen plagiaat

De Canadees-Amerikaanse zanger Robin Thicke stapt naar de rechter om te bewijzen dat zijn hit "Blurred lines" geen plagiaat is. Zowel de funkband Funkadelic als de nabestaanden van Marvin Gaye beweren immers dat de song gekopieerd is.
THE ASSOCIATED PRESS2013

De leden van de Amerikaanse funband Funkadelic en de nabestaanden van Marvin Gaye zijn niet te spreken over "Blurred lines", de wereldwijde hit van Robin Thicke. Volgens hen is het nummer plagiaat.

Thicke ontkent de beschuldigingen met klem, en hij stapt naar de rechter. Funkadelic en de nabestaanden van Gaye hadden er immers mee gedreigd legale stappen te ondernemen als Thicke niet met geld over de brug zou komen. De zanger wil nu van de rechter horen dat ze geen poot hebben om op te staan.

Robin Thicke krijgt de steun van Pharell Williams en Clifford "T.I." Harris, die beiden ook te horen zijn in het nummer "Blurred lines". Ze hebben samen het dossier ingediend bij de rechtbank.

"Blurred lines" werd wereldwijd een grote hit en stond ook bij ons een tijdje op de eerste plaats in de Ultratop. Volgens Funkadelic en Gayes nabestaanden lijkt het nummer echter verdacht veel op de songs "Sexy ways" en "Got to give it up". Oordeel zelf:

Robin Thicke - "Blurred lines"

Funkadelic - "Sexy Ways"

Marvin Gaye - "Got to give it up"