"Jonge werklozen, kom naar Beieren!"

Horst Seehofer, de minister-president van de Duitse deelstaat Beieren, heeft werkloze jongeren uit Zuid-Europa opgeroepen om naar zijn regio te komen. Hij biedt kansen en werk.

Het gaat goed met Duitsland en nog beter met de deelstaat Beieren. Dat zegt Horst Seehofer (CSU) in een interview met de krant Die Welt. Seehofer blikt daarin met tevredenheid terug op zijn beleid van de voorbije jaren.

Het gaat een beetje te goed, want Beieren kent nu bijna volledige tewerkstelling. Het geboortecijfer ligt er hoger dan in de rest van Duitsland, maar toch blijven bedrijven het erg moeilijk hebben om gepast personeel te vinden.

Daarom doet Seehofer (links) een opmerkelijke oproep, zeker voor een man wiens partij, de conservatieve CSU, in het verleden niet warm liep voor immigratie in Duitsland.

Seehofer biedt de jonge werklozen uit Zuid-Europa goede vooruitzichten en een goede levenskwaliteit aan, evenals kansen om zich verder te bekwamen. Integratieprobemen met Zuid-Europeanen verwacht hij duidelijk niet: de "Lederhosen en Dirndl liggen volgens hem klaar" voor de nieuwe inwoners van Beieren. 

AP2012