Jazz Middelheim lokt 18.000 bezoekers

De 32e editie van Jazz Middelheim heeft de voorbije vier dagen ongeveer 18.000 muziekliefhebbers naar Park Den Brandt in Wilrijk gelokt. De organisatoren stippen het verdienstelijke optreden van Hooverphonic als vervanger van Randy Newman en de concerten van "artist in residence" Tigran Hamasyan aan als hoogtepunten.
©Tamara Rafkin 2013

Uiteraard mocht ook Toots Thielemans niet ontbreken op de de 32e editie van Jazz Middelheim in Park Den Brandt. De 91-jarige Belg mocht de eerste festivaldag op donderdag 15 augustus afsluiten met zijn kwartet.

"De muzikale hoogtepunten van de voorbije editie waren eerder te vinden bij de ontdekkingen dan bij de headliners", melden de organisatoren van het jazzfestival.

Festivaldirecteur Bertrand Flamang en Klara-nethoofd Chantal Pattyn stippen de drie optredens aan van de Armeense "artist in residence" Tigran Hamasyan (foto). Hij stond in drie verschillende bezettingen op het podium op donderdag, vrijdag en zaterdag.

"Bovendien blijft de sfeer op Jazz Middelheim onvergetelijk. Je vindt hier zowel jazzcats, muzikale avonturiers, hipsters en gezinnen terug. Jazz Middelheim is nog altijd het uitgelezen moment om met iedereen nog eens na te praten. Mijn favorieten naast Tigran waren Charles Lloyd en Stéphane Galland", besluit Pattyn.

Klara heeft als partner van Jazz Middelheim alle concerten live uitgezonden. Even na 23 uur heeft de 87-jarige Randy Weston met zijn African Rhythms Septet de 32e editie van het festival afgesloten.

©Tamara Rafkin 2013