Nog steeds veel vermisten na ferryongeval Filipijnen

Nog steeds zijn 85 mensen vermist na het ongeval met de veerboot en een vrachtschip nabij de Filipijnen. Hoewel er de voorbije 24 uurgeen overlevenden meer gevonden zijn, hopen de autoriteiten nog op een mirakel.

De MV St. Thomas Aquinas met meer dan 800 mensen aan boord was vrijdagavond lokale tijd bij Cebu circa 600 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Manilla met een vrachtschip in aanvaring gekomen en gezonken. Meer dan 700 mensen konden gered worden. De redders vrezen dat velen van de vermisten in het wrak zitten opgesloten.

34 mensen zijn omgekomen, maar nog steeds zijn 85 mensen vermist. Duikers willen ondanks de ruwe zee in de gezonken ferry naar slachtoffers te zoeken. Intussen wordt ook olie geruimd die op zee drijft na het ongeval.

Het slechte weer belemmert sinds twee dagen de reddingswerken. De voorbije 24 uur zijn er geen overlevenden meer gevonden. "Er is nog hoop, maar we weten ook dat de overlevingskansen kleiner worden naargelang de tijd verstrijkt", zei Neil Sanchez van de rampenbestrijdingsdienst.