15 procent Vlamingen ontevreden over hygiëne partner

Meer dan één op de vier Vlamingen stoort zich vaak aan de lichaamsgeur van anderen. Ook vindt 15 procent dat de persoonlijke hygiëne van de partner beter kan. Nochtans oordeelt 94 procent van de Vlamingen dat het goed is gesteld met zijn hygiëne, wisselt 83 procent elke dag van onderbroek en poetst 40,5 procent de tanden een keer per dag. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan 3.000 Vlamingen door de Christelijke Mutualiteit (CM).

Gemiddeld spenderen we 28 minuten per dag in de badkamer. Dagelijks brengt bovendien 55 procent van de vrouwen meer dan dertig minuten in de badkamer door, tegen 30 procent van de mannen. Ook neemt 38 procent van de Vlamingen minstens elke dag een douche of een bad.

Meer dan de helft van de respondenten beschouwt baden of douchen niet alleen als iets functioneels, zegt Marjolein Cuvelier van het CM-tijdschrift "çava?". "Vaak is het een moment om tot rust te komen en te ontspannen." Na het vrijen is 31 procent geneigd zich te douchen, 19 procent doet dit na elke vrijpartij.

Voorts wast 54 procent de handen na elk toiletbezoek, terwijl 35 procent dit "meestal" doet. Ook gaat één op de drie Vlamingen (35 procent) nooit op de bril van een openbaar toilet zitten. Negentien procent legt eerst een laagje toiletpapier. Acht procent vermijdt zelfs openbare toiletten en wacht tot thuis.

Het onderzoek wijst verder nog uit dat 87 procent van de vrouwen en 3 procent van de mannen de benen scheert. Voor de oksels is dat 23 procent van de mannen, tegenover 91 procent van de vrouwen. 15 procent van de mannen werkt dan weer de wenkbrauwen bij, tegen 43 procent van de vrouwen.

De foutenmarge van het onderzoek bedraagt 1,65 procent, bij een betrouwbaarheidsinterval van 95 procent.