"Het leek op een karaokefuif in de Playboy Mansion"

Met de award voor de beste videoclip van het jaar, die van de beste montage en de beste regie haalde Justin Timberlake de belangrijkste prijzen binnen op uitreiking van de MTV Video Music Awards. Een opvallende rol was weggelegd voor Miley Cyrus. Haar optreden tijdens de show deed bekend en onbekend Amerika met de mond vol tanden staan.

De 20-jarige popster stapte vol overgave op het podium om haar hit "We can't stop" te zingen. Meteen gingen de poppen aan het dansen, al waren het in dit geval geen poppen maar reusachtige beren die deel uitmaakten van de bizarre performance. Vervolgens ging ze een stomend duet aan met Robin Thicke, toen ze samen "Blurred lines" zongen.

De "twerks" van Cyrus waren niet op een hand te tellen en haar pogingen om (de getrouwde) Thicke te verleiden, deden de aanwezigen in de zaal in Brooklyn perplex staan. Cyrus, die op het einde alleen nog huidkleurig ondergoed droeg, leek zich van geen kwaad bewust. De blik van Will Smith, One Direction en Rihana sprak evenwel boekdelen. 

Ook de kijkers thuis wisten niet goed wat te denken van het optreden van Cyrus. "Ik probeer nog altijd te bekomen van het optreden van Miley Cyrus", klinkt het op Twitter. Derek Blasberg, een van de bekende bloggers in de VS, vatte haar act als volgt samen: "het deed me denken aan een karaokefuif in de Playboy Mansion in de jaren negentig."

lees ook