Avonturier krijgt wind van voren door glijbaan naar zee

De Britse avonturier en tv-presentator Edward (Bear) Grylls zit in het oog van een klein stormpje en daar heeft de aanleg van een glijbaan alles mee te maken. Grylls had een steile glijbaan gebouwd op zijn privé-eiland St Tudwal's Island, dat in het noordwesten van Wales ligt. Hij beging echter een vergissing door een foto van die glijbaan online te zetten.

De 39-jarige vader van drie kinderen maakte in zijn tweet ook duidelijk dat je een aardige snelheid kan halen bij het uitproberen van de glijbaan. "Je gaat met een rotvaart het water in", schreef hij bij de foto.

Door zo open te zijn over de glijbaan, kreeg ook de gemeente waaronder het eiland valt, lucht van de zaak. En als het van hen afhangt, moet de glijbaan weg. "Vanwege het getijde kan je maar enkele uren per dag gebruikmaken van die glijbaan", zegt gemeenteraadslid Wyn Williams in de Daily Mail. "Bovendien zijn er geen afspraken gemaakt met de bouw- en veiligheidsraad van de gemeente", is Williams streng.

De BBC weet dat het niet de eerste keer is dat de avonturier en de lokale overheid met de neus tegen elkaar staan. Omdat zijn eiland moeilijk te bereiken is, had hij toestemming gevraagd om er een haventje aan te leggen om op een veilige manier aan wal te kunnen gaan. Na veel poespas is de gemeente uiteindelijk overstag gegaan.

lees ook