BBC-serie "The white queen" krijgt geen vervolg

Er komt geen vervolg op "The white queen", de historische BBC-dramareeks waarin ook Veerle Baetens te zien is. Er waren geruchten dat er een tweede reeks zou komen, maar de Britse openbare omroep zegt nu dat dat nooit de bedoeling is geweest.

De tiende en laatste aflevering van "The white queen" was een week geleden te zien op de BBC. Er werd gespeculeerd over een vervolg, maar dat komt er dus niet. "Het was nooit opgevat als een reeks die zou terugkeren", klinkt het. "The white queen" werd matig onthaald en kreeg flink wat kritiek over historische onjuistheden. In de loop van de uitzendingen gingen de kijkcijfers ook naar beneden.

"The white queen", dat later ook door de VRT zal worden uitgezonden, is gebaseerd op "The cousin's war", de bestseller van Philippa Gregory die bij ons verkrijgbaar is als "De rozenkoningin". De reeks vertelt het verhaal van drie sterke vrouwen uit de Britse geschiedenis die gedreven worden door macht. Achtergrond van het verhaal is de Rozenoorlog, waarbij twee adellijke huizen, het Huis van Lancaster en het Huis van York, in de 15e eeuw de Engelse troon betwistten.

Veerle Baetens speelt in de reeks de rol van Margaretha van Anjou, de vrouw van Hendrik VI van Engeland. Ook andere Vlaamse acteurs als Joren Seldeslachts, Jurgen Delnaet, Elsa Houben, Ben Forceville en Ben Van den Heuvel zijn te zien in de reeks.