Blankenbergse gevels vereeuwigd in Lego-blokjes

Kunstenaar Dirk Denoyelle heeft met 30.000 Lego-blokjes enkele Blankenbergse belle-époquegevels vereeuwigd. Het gaat om 4 gevels en 2 villa's uit de kustgemeente. De kunstwerken zijn te zien in het "Belle Epoque Centrum".

De kustgemeente wil met het Lego-kunstwerk het "Belle Epoque Centrum" toegankelijker maken voor kinderen. Het is de bedoeling dat de kunstwerken er permanent blijven staan. Bij het kunstwerk is ook een speelhoek ingericht met originele meubelen uit dezelfde tijdperiode als de historische gevels. De jonge bezoekers kunnen er zelf aan de slag om historische gevels na te bouwen.

De kunstwerken zijn van de hand van de Roeselaarse Lego-kunstenaar Dirk Denoyelle. Hij heeft ruim 320 werkuren besteed aan de bouw van de Lego-kunstwerken. "Die gevels uit de belle époque zijn heel mooi versierd", zegt Denoyelle, die meer tijd besteed heeft aan de Lego-werkjes dan oorspronkelijk de bedoeling was. "Ofwel doe je het goed, ofwel doe je het niet."