Brand in driesterrenhotel 't Putje was aangestoken

De brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag in driesterrenhotel 't Putje in Brugge woedde, was aangestoken. Dat blijkt uit het onderzoek van de branddeskundige van het parket. Voorlopig blijft onduidelijk wie de dader is.

Vrijdagavond brak kort voor middernacht brand uit in driesterrenhotel 't Putje op 't Zand in Brugge. Alle aanwezige gasten werden geëvacueerd en niemand raakte gewond. De schade aan het hotel is wel aanzienlijk.

Al snel doken vermoedens op dat kwaad opzet in het spel was. Het onderzoek van de branddeskundige van het parket heeft dat laatste nu bevestigd.

Wie de dader is of wat haar of zijn motief kan zijn, is voorlopig nog niet geweten. Afgelopen weekend had de politie al iemand opgepakt en verhoord, maar bij gebrek aan bewijs moesten de speurders die man weer laten gaan.