Brandstichting op camping Feest in het Park

In Oudenaarde is vanmorgen brand gesticht in een sanitair blok dat gebruikt wordt door de campinggasten van het festival Feest in het Park. Zowat 30 van de 40 douches zijn vernield, maar niemand raakte gewond, bevestigt het parket van Oudenaarde.

Het vuur werd iets na 5.00 uur opgemerkt en werd onmiddellijk bedwongen door omstaanders en de hulpdiensten. "Er was op geen enkel moment gevaar voor de mensen die zich op de camping bevonden", aldus burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD). "De campinggasten werden gewaarschuwd, maar er is geen paniek uitgebroken."

Het parket stuurde een branddeskundige ter plaatse om de oorzaak te achterhalen. "Er werd opzettelijk brand gesticht met toiletpapier", zegt Eva Brantegem, de woordvoerster van het parket van Oudenaarde.

"Er is nog geen verdachte opgepakt, maar we doen een oproep aan getuigen om zich te melden. We gaan absoluut op zoek naar de dader(s)." Rond het sanitair blok stonden tenten van campinggasten opgesteld. "Het feit dat de hulpdiensten onmiddellijk ter plaatse waren, heeft veel erger kunnen voorkomen."

Door de brand zijn volgens het parket 30 van de zowat 40 douches vernield. Gisteren was de laatste dag van Feest in het Park.