Einde in zicht voor lijdensweg gestrande Chinese matrozen

Twee Chinese bemanningsleden van een schip dat al maanden vastligt in de haven van Antwerpen, zijn teruggekeerd naar huis. De negen overgebleven matrozen zullen nog 2 à 3 maanden moeten blijven.

In het Deurganckdok ligt al vier maanden een schip vast, omdat de rederij zogoed als bankroet is. De bemanningsleden zijn al maanden niet meer uitbetaald en hadden daardoor amper nog eten. De christelijke vakbond trok enkele dagen geleden aan de alarmbel en kwam hen te hulp met voedsel en andere hulp.

De media-aandacht lijkt nu haar vruchten af te werpen. Twee van de elf bemanningsleden zijn teruggekeerd naar huis. De negen overige bemanningsleven zullen nog twee à drie maanden aan boord moeten blijven, maar kregen intussen van de rederij te horen dat het achterstallige loon en het loon voor augustus zal worden uitbetaald. Bovendien wordt eind deze week weer brandstof geleverd.

ACV-Transcom laat weten dat alles in gereedheid wordt gebracht om de resterende lading op het schip te lossen. De mogelijke solidariteitsacties van de havenarbeiders worden door dit goede nieuws geannuleerd.

Meest gelezen