Halfuur parkeren en dan krijgt parkeerwachter een seintje

In Mechelen is een proefproject met parkeersensoren gestart in de Vijfhoek, vlak bij de Bruul, de winkelstraat. Als uw auto er langer dan een halfuur staat, dan krijgen de parkeerwachters een signaal.

Mechelen probeert bestuurders al langer aan te sporen om ondergronds te parkeren. Maar wie toch wil parkeren in een zone voor kortparkeren, moet de termijn van een halfuur respecteren, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie. "Dat is ook op verzoek van de handelaars, zij willen ook dat de bezoekers meer roteren."

Als u er langer dan een halfuur staat, dan krijgen de parkeerwachters een seintje. Het gaat voorlopig nog om een proefproject, maar het is de bedoeling om het later uit te breiden.

In Kortrijk en in enkele Nederlandse steden worden de parkeersensoren al gebruikt.